Байдън обяви кога приключва мисията на САЩ в Афганистан. Американската военна

...
Байдън обяви кога приключва мисията на САЩ в Афганистан. Американската военна
Коментари Харесай

Байдън: На 31 август ще е краят на най-дългата война на Америка

Байдън разгласи по кое време завършва задачата на Съединени американски щати в Афганистан. 

Американската военна задача в Афганистан ще завърши на 31 август, разгласи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. " Това ще е краят на най-дългата война на Америка ", заявява той и отговори задочно на мненията от Русия, че с изтеглянето си Съединените щати признават, че 20-годишната война е неуспех за тях.

„ Съединените щати реализираха, каквото желаеха да реализират в Афганистан - да заловим терористите, които ни нападнаха на 11 септември 2001 година, Осама бин Ладен да си получи заслуженото, да обезвреждаме опасността от гнет и да попречим Афганистан да се трансформира в база за нови набези против Съединените щати. Ние постигнахме тези цели! Заради това бяхме там “, сподели американският президент.

Байдън заявява, че няма да изпрати още едно потомство американци да водят война в Афганистан. И че Америка няма за цел да диктува бъдещето на честните хора. Те ще би трябвало да решат какво да е то.

Съединените щати ще продължат да поддържат държавното управление и силите за сигурност на Афганистан, които съгласно Байдън са в положение да се опълчват на талибаните. А застрашените от талибаните афганистанци, които са работили с американците, ще получат бързо леговище в Съединените щати, даде обещание Байдън, представен от.

Междувременно съветското външно министерство заяви, че талибанска делегация в Москва е била предизвестена, че Русия е обезпокоена от ескалацията на напрежението в Северен Афганистан и от опцията бойните дейности там да се разпрострат и през границите с някогашните руски републики в Централна Азия. Талибаните подсигурили, че това няма да се случи.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР